Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Gy.I.K

Gy.I.K

Hogyan kell szakszerűen kifúrni, gránit mosogatón a csaplyukat?

Ezt nem akarjuk hosszan elmagyarázni, inkább megmutatjuk. Kattintson az alábbi linkre, és nézze meg a rövid videót.

Videó

Miért érdemes lecserélni elavult rozsdamentes mosogatónkat?

Napjainkban aki a konyhája felújítását tervezi  az biztosan szembe találja magát ezzel a dilemmával, amikor mosogatótálca keresésbe fog. Ennek a rövid cikknek az a célja, hogy egy kis iránymutatást adjuk azoknak akik nem tudják, milyen előnyei vannak a gránit mosogatótálcának.
Amennyiben eddig úgy gondolta, hogy a régi karcos mosogatótálca is megteszi, most megmutatjuk, miért választják manapság a tudatos háziasszonyok a gránit mosogatótálcát.
Nem is húzom tovább az időt, itt vannak tehát a legfontosabb előnyei a gránit mosogatótálcáknak:

  1. A rozsdamentes mosogató gyorsabban tönkremegy, mivel általában 0,5 vagy 0,6mm-es acél lemezből készül, ami sokkal kevésbé ellenálló mint a sok esetben akár 1cm vastagságú gránit anyagból készült társai.
  2. A gránit mosogató nem karcolódik! Mivel a teljes mosogatótálca gránit őrleményből és műgyanta keverékéből van kiöntve.
  3. Nem színeződik el! A régi rozsdamentes mosogatótálca gyakran hő hatására elszíneződik, ezután inkább kopott ócska fényét vesztett konyhai felszerelés lesz, mint sem a konyha dísze.
  4. Mélyebb, mint a hagyományos mosogatótálca, ezáltal kényelmesen el lehet benne mosogatni egy nagyobb lábost is.
  5. Több féle színben is kapható, így mindenki megtalálhatja a számára legtökéletesebb darabot amivel gyönyörűvé varázsolhatja a konyháját.

Bútorasztalosok és lakberendezők több mint 80%-a már a gránit mosogatótálcát választja kínálatunkból, mivel minden tekintetben felülmúlják a kevésbé időtálló rozsdamentes társait.

Milyen mosogatót válasszunk?

A megfelelő mosogató kiválasztásakor a legnehezebb kérdés, hogy milyen anyagú legyen az új darab. Ehhez több szempontot is mérlegelnünk kell.

Rozsdamentes mosogatók

Ha mosogatónk anyagául a rozsdamentes acélt választjuk, tisztában kell lennünk vele, hogy ez nem felületkezelést, hanem ötvözetet jelent, mégpedig króm-nikkel-acél ötvözetet. Ha az ötvözetből hiányzik a nikkel, akkor idővel az anyag elszíneződik, nem bírja a savakat, lúgokat.

Arról, hogy az acél valóban rozsdamentes-e, a minőségi bizonylat alapján győződhetünk meg, melyet minden esetben kérjünk el az üzlettől. Létezik egy másik, nagyon egyszerű módszer is: próbáljuk ki a mosogatót egy mágnessel. Ha azt tapasztaljuk, hogy a felület nem húzza erősen a mágnest, azaz a mágnes rátapad, de ha elengedjük, lecsúszik róla, akkor az ötvözetnek megfelelő a nikkel tartalma. Amikor erősen magához vonzza a mágnest, az azt jelenti, hogy kevés a nikkel tartalom, tehát a minősége nem megfelelő.

Fontos kritérium az anyag vastagsága is. Rozsdamentes acél mosogatóknál, átlagos használat mellett a 17-18 cm-es medence mélységhez a 0,7-0,8 mm-es anyagvastagság már garantálja a jó minőséget. Ne lepődjünk meg, ha rozsdamentes mosogatónkon az első karcolások meglátszanak majd, ez természetes és a minőséget nem befolyásolja.

A jó minőségű, rozsdamentes mosogató mérettől és formától függően 30-40 ezer forintnál kezdődik. Bátran állíthatjuk, hogy örökzöld, időtlen darab, szinte minden stílusú konyhához illik, és bármelyik színvilághoz passzol.

Gránit mosogatók

A gránti jobban tisztántartható mint a rozsdamentes acél, a karcolódásoknak tökéletesen ellenáll, és a vízkő sem látszik meg rajta. A jó minőség feltétele a 80% gránitőrlemény, 20% műgyanta, illetve egyéb segédanyagok keveréke. Ehhez az összetételhez feltétlenül ragaszkodjunk, különben mosogatónk nem lesz megfelelően karc-, hő- és saválló.

Úgy tudjuk megállapítani, hogy leendő mosogatónk jó minőségű-e, hogy vásárlás előtt az üzletben bátran kérjünk egy közönséges kést, amit végighúzunk a gránit felületen. Ha a fém könnyen csúszik, és a nyom, amit hagy, egy szivaccsal letörölhető, nyugodtan vásároljuk meg a kiszemelt árut. A minőségi gránit mosogató felületét ugyanis a háztartási eszközök nem tudják felsérteni, és a vizet is lepergeti. Sőt, ügyeljünk arra, hogy a gránit mosogatót ne használjuk vágódeszkának, mondván, hogy úgysem sérül, mert sajnos a késeink mennek tönkre a kemény anyagon.

Szemben a rozsdamentes acéllal a gránit színválasztéka gazdag. Amennyiben a konyha stílusához fontos, hogy a mosogató színben illeszkedjék a berendezés, illetve a fal színéhez, úgy érdemes inkább a gránitra szavazni.

Árban a rozsdamentes olcsóbb, a gránit 35 ezer forinttól kalkulálható.

Kerámia mosogatók

Anyagát tekintve lényegesen vastagabb, mint a rozsdamentes acél, lágyabb vonalvezetésének köszönhetően pedig masszívabbnak tűnik a gránitnál. Egyébként az utóbbi formavilágát idézi jobban. Az anyag összetétele miatt a felülete homogénebb, mint a gránité, nem látunk benne szemcséket, ahogy a mosdóknál sem.

Színvilága élénk, felülete selymesen fénylik, tapintásra pedig sokkal hidegebb, mint a gránit. Nagyon kemény anyag, hő és karcálló, jól tűri a háztartási savakat és lúgokat.

Kerámia mosogatót inkább rusztikus, country stílusú konyhába ajánlott választani. Árban a rozsdamentes acél és a gránit között helyezkedik el, de ez függ a mérettől és a formától is.

Házhozszállításnál mire kell figyelni?

Egyetlen webáruház sem azért működik, hogy a vásárlóinak bosszúságot okozzon, de a vásárlónak is tudnia kell mit kell mindenképpen elkövetnie azért, hogy ez még véletlenül se történjen meg. Amikor átadunk egy terméket egy szállító cégnek, aki a vásárló otthonába juttatja el a megrendelt terméket, tulajdonképpen rábízzuk, hogy azt a legnagyobb gonddal és körültekintéssel szállítsa a kívánt helyre. Mi minden egyes esetben meggyőződünk arról, hogy feladáskor a termék sértetlen, és minden tartozéka a csomagolásban van. Sajnos azonban szállítás közben is történhetnek nem kívánt események. Sértetlen csomagolás esetén is lehet a kartondobozban szállításkor sérült termék.

Gondoljuk csak meg, egy fékezéskor, vagy induláskor a szállítóeszközben magasról leesett dobozon, ha lapjára esik, kívülről semmi nem látszik, de attól még a benne lévő pohárkészlet lehet darabokban. A futár cégek általában sok címre mennek, és sietnek, hogy minél több árut eljuttathassanak a céljukhoz. A sofőrök szinte mindig rohannak, soha nem érnek rá. Jellemző az „itt írják alá és már rohanok is tovább” mentalítás. Ne essenek bele ebbe a csapdába ! Minden esetben a futár jelenlétében bontsák ki a csomagot, és győződjenek meg a sértetlenségéről, és hiánytalan meglétéről. Ha ugyanis hagyjuk, hogy a futár elmenjen, és utána bontjuk ki a csomagot, akkor bebizonyíthatatlan, hogy nem a távozása után törött el. Ilyen esetben sajnos a vásárló az akinek a kárt viselnie kell, hiszen neki a futár átadta, nem emelt kifogást, és a számlán amin kifizette a terméket rajta van, hogy „a számla átvétele igazolja, hogy a fenti árukat hiánytalanul, sérülésmentesen átvette”.

Minden esetben a futár jelenlétében bontsuk ki a csomagot. Ne fizessünk ki tehát olyan terméket ami sérült, és a sérülést a futárral együtt jegyzőkönyvezzük, még mielőtt távozna ! Így egyértelműen kizárhatja magát az alól, hogy a kár Önnél történt. Amennyiben nem személyesen veszi át a csomagját, abban az esetben a fentieket mindenképpen mondja el az átvevőnek !

Mi az a Pick Pack Pont?

A Pick Pack Pont egy olyan alternatív futárszolgálat mely csomagszállítást vállal az ország közel 130 városában megtalálható több mint 400 Pick Pack Pont valamelyikében ahol Ön személyesen is átveheti az interneten megrendelt csomagot.

A Pick Pack Pontok olyan Relay logó , Inmedio logó hírlapüzletek valamint és avanti töltőállomások melyek frekventált helyeken találhatóak meg
A Relay üzletek közlekedési csomópontoknál (MÁV, BKV, FKF, Volán társaságok, Budapest Airport), az Inmedio üzletek bevásárló központokban, hipermarketekben, nagyvárosok sétálóutcáin, főutcáin találhatóak meg, míg az OMV töltőállomások és Avanti benzinkutak a gépjárművel közlekedők számára biztosítanak könnyű megközelíthetőséget, hogy Önnek ne jelentsen gondot a csomag átvétele.

A megrendelt áru Pick Pack Pont átvevőhelyre történő megérkezésekor írásban értesítjük Önt, melyet követően csomagját azonnal átveheti. A csomag az értesítést követő 5 munkanapon keresztül érhető el az üzletek nyitva tartási ideje alatt, amely a hírlapüzletek esetén átlagosan hétfőtől-vasárnapig, 08:00 – 20:00- ig, míg a töltőállomások jelentős részénél a hét minden napján 00:00 – 24:00-ig tart.

Pontos nyitvatartási adatokat és a boltokra vonatkozó egyéb információkat a Boltkereső alkalmazásban talál.

Csomagját a Csomagkereső alkalmazásban követheti nyomon.

Mikor remek választás a Pick Pack Pont?

Abban az esetben, ha Önnek a futárral történő kézbesítés túl költséges, vagy nem tud a megadott időben a szállítási címen lenni, vagy szeretne a szabadidejével saját maga gazdálkodni, akkor mindenképpen válassza a kényelmi, személyes csomagátvételi lehetőséget.

Gránit mosogató színválasztás

Gránit mosogató színpaletta

A webáruházunkba mindig igyekszünk a legélethűbb színpalettákat feltenni a könnyebb kiválasztás érdekében. Ebben általában a gyártók is segítségükre vannak jó minőségű színminták fotózásával. Sajnos azonban a helyzet bonyolultabb mint gondolnánk. Nem mindegy ugyanis, hogy a vásárló milyen képernyőbeállításokkal dolgozik. Van aki világosabbra állítja a képernyőjét nagyobb fényerőt használva, van aki sötétebbre a szemét óvandó. Bárki tehet egy próbát. Ugyan azt az oldalt megnézheti nagy fényerőnél, és utána kis fényerőnél. Bárki tapasztalhatja, hogy bár ugyan azt az oldalt nézi a színek mégis más hatást keltenek. Nem beszélve a képernyőméretről.

A mostanában elterjedt telefonon való internetezés kis képmegjelenítőkön történik ( a telefon kijelzője ) a kis kép már önmagában is sötétebb benyomást eredményezhet. Fentiekből látható, hogy az élethű megjelenítés nem egyszerű, de azért a jó minőségű színpaletta fotók megközelítően visszaadják a természetes hatást, legfeljebb árnyalat különbségek lehetnek.